KEJOHANAN BADMINTON KELAB PUSTAKA UTHM 2009

2 & 4Dis- Buat julung2 kalinya Kelab Pustaka UTHM mengadakan Kejohanan Badminton 2009 yang bertempat di dewan badminton UTHM.Semua pemain dibahagikan kepada 4 kumpulan iaitu Temenggong,Bendahara,Laksamana dan Shahbandar.Acara yang dipertandingkan iaitu perseorangan lelaki,bergu lelaki dan bergu wanita.

(errr...muka aku takde lagi...sigh...)

Secara keseluruhannya,...saingan sengit telah diberikan oleh setiap pemain...Segala jurus pukulan kilas tanpa bayang, smash tanpa batasan dan back-hand tak mengena telah di aplikasikan...tetapi adat permainan;win,lose or draw tu biasa laa...nak buek camno...ini kerana susunan pemain telah diketahui oleh sesama pihak lawan.Taktikalnya ramai telah kalah di situ. Di tambah dengan pemain injured dan sebagainya...Tapi tak mengapa, bermain untuk semangat kesukanan...no harm done...

antara aksi2 yang berjaya dipamerkan oleh para pemain:




Untuk lebih lagi aksi "killer",layari youtube(search)LIBUTHM....Semoga terhibur!!!




RIZORM23: minggu depan kita layaaan FUTSAL plak!!! Chaiyooooookk!!!

Ada lagi Di Sini! Teruskan...

Beauty Lies Beneath...





RIZORM23: ISO NGERTI APO ORA...?! YE KONO KAREPMU...

Ada lagi Di Sini! Teruskan...

MENCIPTA LOGO 2 (TUTORIAL 11)

Kali ini logo dengan gaya yang lebih profesional

1) Buka satu fail baru dengan ukuran 400 px x 400 px dan berlatarbelakangkan warna putih dan cipta satu layer baru dan namakan dia base.

2) Pilih Elliptical Marquee Tool dan bina satu bulatan besar. Simbahkan dengan warna #2F2F2F.

3) Cipta satu layer baru dan namakan ia "Bevel". Kemudian pilih Select -> Modify -> Contract dan setkan 2. Diikuti dengan Select -> Modify -> Feather dan setkan 5. Sekarang cipta satu lagi layer baru dan namakan gradient, pastikan warna foreground adalah putih, dan pilih Gradient Tool dengan setting Foreground to Transparent dan mulalah warnakan dari atas ke bawah.

4) Ciptakan satu layer lagi dan namakan ia sebagai "Orb Base". Pilih Elliptical Tool semula dan bina satu bilatan di dalam orbit, penuhi ia dengan warna #3D6D9C. Anda akan perolehi seperti ini:
5) Sekarang ciptakan 1 layer baru dan namakan "Orb Inset" dan letakkan ia di bawah layer "Orb Base".

6) Di Orb Inset yang bulatannya masih terpilih, penuhkan ia dengan warna hitam. Kesannya belum muncul kerana layer itu tersembunyi.

7) selepas itu anda pergi ke layer Orbit Base, dan pilin Blending Option. Klik Inner Glow dengan setting berikut;

8) Pilih pula Inner shadow dengan setting ini:

9) Sekarang pilih "Orb inset". klik Edit -> Free Transform. Klik tanda mata rantai kecil di atas, dan masukkan 102% di kotak W. Kemudian Enter.

10) Pergi ke Blending Option, dan pilih Gradient Overlay dengan setting berikut:

11) Pergi pula ke "Orb Base" dan setkan 100 px Brush Tool dengan warna foregroundnya #3D6D9C. Di atasnya, setkan mode kepada Linear Dodge dan Opacity 30%, flow 60 dan mulakan mengecat secara dodge di sebelah bawah bulatan sehingga anda memperolehi seperti berikut;

12) selepas itu, cipta satu layer baru di atas "Orb base" dan namakan ia Ord reflection, pilih Elliptical Marquee tool dan bina satu bulatan lain di dalam orbit dengan setting Opacity sebanyak 30% mode Overlay dan simbah bulatan dengan warna foregroundnya putih.

13) Cipta satu lagi layer dan namakan "Orb reflection 2", bina bulatan seperti di bawah dengan isian warna putih, Opacity 40% dan mode Overlay.

14) Hampir selesai. Masukkan apa-apa teks di orbit. dan kemudian Merve visible kesemua layer anda.




(AKAN DATANG: IMEJ DALAM TEKS)

Ada lagi Di Sini! Teruskan...

~Road to Happiness

Daisypath Anniversary tickers